Poliția anunță că a găsit persoana care a trimis scrisori anonime de amenințare la adresa MAI și a Președinției

  • 19 Iunie 2020 15:29
Poliția anunță că a găsit persoana care a trimis scrisori anonime de amenințare la adresa MAI și a Președinției

La 1 iunie curent, pe adresa poștală a Ministerului Afacerilor Interne a fost recepționat un mesaj anonim cu un conținut de amenințare privind amplasarea dispozitivelor explozibile în adiacentul sediului Ministerului.

Potrivit unui comunicat al Poliției, tot în aceeași zi, pe adresa poștală a Președinției Republicii Moldova  a fost recepționat un mesaj anonim de la aceeași adresă, cu un conținut similar de amenințare în adresa instituției.

În urma măsurilor speciale de investigație realizate de angajații secției specializate a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI, Centrului Antiterorist al SIS, sub conducerea oficiului principal al Procuraturii municipiului Chișinău  a fost posibilă stabilirea identității posesorului adresei electronice.

Este vorba despre un bărbat originar din orașul Edineț, cu vârsta de 34 de ani. „La 18  iunie curent, în urma percheziției petrecute  la domiciliul persoanei, în orașul Edineț, s-au ridicat probe concludente care demonstrează că mesajele amenințătoare la adresa Președinției și Ministerului Afacerilor Interne au fost transmise anume de acest utilizator. Corpurile delicte au fost ridicate pentru ulterioara examinare în cadrul cauzei penale”, se arată în comunicat. 

Pe cazul dat, de către oficiul principal al Procuraturii municipiului Chișinău a fost inițiată  o cauză penală. Fiind interogat de oamenii legii, bănuitul și-a recunoscut vina și colaborează cu organul de urmărire penală, fiind cercetat în stare de libertate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,14 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău