Poliția a venit cu recomandări pentru persoanele care călătoresc cu mașini de ocazie

  • 31 Iulie 15:29
Poliția a venit cu recomandări pentru persoanele care călătoresc cu mașini de ocazie

Poliția a formulat o serie de recomandări pentru persoanele care călătoresc cu mașini de ocazie, menționând că acest lucru implică atât facilități, cât și riscuri majore pentru călători, transmite MOLDPRES.

Astfel, oamenii legii recomandă cetățenilor ca înainte de a pleca de acasă, să anunțe familia despre locul aflării și să nu urce niciodată singuri în mașini de ocazie, ci doar dacă mai sunt însoțiți de o altă persoană. Cea mai sigură variantă ar fi ca în mașină să fie o familie cu copii sau un cuplu.

În cazul în care pasagerul a urcat într-o mașină de ocazie, el ar trebui să transmită imediat unui membru al familiei un mesaj cu date despre automobil, cum ar fi numărul de înmatriculare și culoarea, dar și date despre locul și ora pornirii la drum.

O altă recomandare este ca pasagerul să se așeze pe scaunul din dreapta față a mașinii, întrucât deseori ușile din spate nu pot fi deschise din interior, având încuietori speciale pentru a-i împiedica pe copii să le deschidă accidental.

Totodată, pasagerii sunt atenționați să evite deplasarea cu mașini de ocazie pe timp de noapte, să nu ofere informații personale șoferului, cum ar fi adresa domiciliului sau numărul de telefon, să păstreze dispozitivul mobil într-un loc accesibil, iar în cazurile de urgență să poată  apela un contact de încredere predefinit sau tasta SOS, care ar furniza locația exactă. În cazul în care, șoferul se abate de la traseul inițial, călătorul ar trebui să roage să i se permită să coboare din mașină. 

În același timp, dacă șoferul nu inspiră încredere pe perioada deplasării sau călătorul se simte în pericol, cel din urmă poate solicita un popas, timp în care să ceară ajutorul Poliției la numărul 112 sau intervenția oamenilor din preajmă.

Recomandările au fost făcute în contextul în care acum câteva zile, o fată de 15 ani din județul Olt, România, a dispărut după ce a plecat spre o localitate cu o mașină „la ocazie". Aceasta a fost sechestrată, violată, iar ulterior ucisă.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chişinău
17,42 °C
cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,1 m/s
Mon
18 °C
Tue
17 °C
Wed
12 °C
Thu
11 °C
Fri
9 °C

Curs oficial BNM 15 Septembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5214 -0.0000
USD 17.7073 -0.0000
RON 4.1219 -0.0000
UAH 0.7148 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău