Poliția a efectuat percheziții în chioșcurile din parcurile Capitalei

  • 12 Octombrie 2017 15:57
Poliția a efectuat percheziții în chioșcurile din parcurile Capitalei

Ofițerii de poliție și angajații Inspectoratului Fiscal au desfășurat în ajun 38 de percheziții la mai mulți agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice în parcul Ștefan cel Mare, parcul Catedralei Mitropolitane din capitală și parcul Dendrariu.

Potrivit Infotag, au fost depistate încălcări în mai multe domenii și anume: surplus/neajuns de mijloace bănești în raport cu bonurile fiscal, marfă supusă vânzării fără acte de proveniență, evidență dublă a contabilității, condiții antisanitare, încălcări grave de ordin antiincendiar.

Totodată, au fost depistate și ridicate mijloace bănești nereflecatate în evidența contabilă în sumă de peste 600 mii lei, înscrisuri de tip ciornă, documente contabile, facturi fiscale, bonuri de consum, dispoziții de plată, ștampile, marfă fără acte de proviniență în valoare de peste 500 mii lei. Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei cauze penale, pornite la 3 octombrie, în baza indicilor de practicare ilegală a activității de întreprinzător și evaziune fiscală.

La efectuarea perchezițiilor, polițiștii au fost ajutați și de angajații Agenției pentru Siguranța Alimentelor, Agenției Protecția Consumatorului, Serviciului Situații Excepționale. Primăria Chișinău a anunțat că în timpul apropiat vor fi închise toate chioșcurile din capitală și de pe străzile centrale din capitală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău