Poliția a anihilat o grupare ce vindea arme, muniții și substanțe radioactive

  • 29 Ianuarie 2016 17:25
Poliția a anihilat o grupare ce vindea arme, muniții și substanțe radioactive

Poliția anunță că a anihilat o filieră de desfacere în interiorul țării a munițiilor militare și substanțelor radioactive cu efect toxic pronunțat.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General de Poliție, peste 200 de mii  de cartușe calibru 5,45 pentru pistoale automate AK și peste 4,5 kg de mercur alb, au fost depistate de poliție în cadrul unei operațiuni de investigare a activității unei grupări criminale transnaționale. 

Membrii grupării, peste 12 persoane  au fost monitorizați de polițiști aproximativ două luni.  În cadrul investigațiilor polițienești,  au apărut bănuieli privind  inițierea pregătirilor de atentate la săvârșirea infracțiunilor excepțional de grave, cu folosirea armelor și munițiilor, inclusiv armelor chimice, cu efect toxic, în vederea destabilizării ordinii publice și provocării în mediul social a unei crize de liniște și siguranță, fapt condiționat de posibile interese externe, se spune în comunicat IGP.

De asemenea, în cadrul activității operative, forțele de ordine au stabilit, că într-o scurtă perioadă de timp, decembrie  2015 – ianuarie  2016, pe teritoriul țării a fost constatată apariția cantităților masive de mercur alb și muniții militare de ofensivă, predominant de origine rusească, provenite, din regiunea transnistreană.

Ca urmare, în cadrul a cinci percheziții domiciliare, forțele de ordine au confiscat arme și muniții, precum și substanțe radioactive.

Poliția a inițiat o cauză  penală pentru crearea sau conducerea unei organizații criminale, pentru care legea prevede sancțiune de la 8 la 15 ani, sau chiar detenție pe viață în cazul în care se va dovedi scopul organizației criminale de a comite infracțiuni cu caracter terorist.

În prezent, a fost arestată o persoană  pe un termen de 30 de zile, iar cercetările  continuă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău