Polei și ghețuș pe drumuri. Circulația a fost sistată temporar pe un traseu, iar salvatorii au intervenit pentru a ajuta mai mulți pacienți

  • 27 Ianuarie 2019 10:32
Polei și ghețuș pe drumuri. Circulația a fost sistată temporar pe un traseu, iar salvatorii au intervenit pentru a ajuta mai mulți pacienți

Salvatorii și pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, în 13 situații de deblocare și tractare a mijloacelor de transport pe traseele și drumurile din țară, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Potrivit unui comunicat al instituției, cele mai importante intervenții au avut loc în raioanele Anenii Noi, Dubăsari, Căușeni, Rezina, Ștefan Vodă, Bălți, dar și Criuleni. Ieri, 26 ianuarie, la ora 15.00, autoritățile au decis să sisteze temporar circulația pe traseul R-29, tronsonul dintre satele Constantinovca-Zolotievca-Troița Nouă, unde din cauza poleiului și ghețușului  traseul era dificil. Totodată, pompierii și salvatorii din Anenii Noi și Căinari au tractat 2 microbuze cu 3 persoane, iar angajații S.A. Drumuri au curățat și împrăștiat material antiderapant pe partea carosabilă, iar la ora 16:00 a fost reluată circulația transporturlui.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie în localitatea  Cocieri, raionul Dubăsari, unde din cauza accesului dificil spre un pacient cu fractură, ambulanța nu reușea să ajungă. Pompierii IGSU au ajutat serviciul medical pentru ca aceștia să poată transporta pacientul în siguranță la spital. Intervenții similare au avut loc la Căușeni dar și Bălți.

„La moment toate drumurile sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, iar toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine. Potrivit IGSU pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc, pe parcursul ultimelor 24 de ore au activat peste 160 de salvatori cu 41 autospeciale de intervenție”, se mai menționează în comunicatul IGSU. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău