PNUD a aprobat Programul de țară 2023-2027 pentru R. Moldova

  • 05 Septembrie 2022 11:00
PNUD a aprobat Programul de țară 2023-2027 pentru R. Moldova

Comitetul Executiv al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) a aprobat Programul de țară 2023-2027 pentru Republica Moldova. Acesta prevede asistență pentru țară în patru domenii majore, sprijinind viziunea unei societăți cu un grad înalt de coeziune socială, incluzivă, de drept și mai rezilientă, precum și cu o calitate mai bună a vieții pentru toată lumea, a anunțat astăzi PNUD Moldova, transmite MOLDPRES.

„Apreciem contribuția noului program de țară PNUD la dezvoltarea durabilă a Moldovei, prin suportul important oferit în domenii prioritare precum justiția, energia regenerabilă, economia verde și digitalizarea. Parteneriatul și sprijinul continuu din partea PNUD este important în depășirea crizelor care afectează țara noastră și pentru asigurarea bunăstării populației”, a declarat Gheorghe Leucă, Reprezentantul permanent al Republicii Moldova pe lângă ONU.

În perioada 2023-2027, PNUD va continua să acorde Moldovei asistență în gestionarea șocurilor multidimensionale cauzate de impactul pandemiei COVID-19, de războiul din Ucraina și de criza energetică, precum și în consolidarea rezilienței sale economice, sociale și de mediu.

„PNUD este bine poziționat pentru a acorda în continuare sprijin Guvernului și dispune de avantaje comparative specifice care includ neutralitatea, expertiza, răspunsul rapid și integrat, prezența în teren, parteneriatele solide și inovatoare, eficiența, precum și capacitatea de a convoca și mobiliza sprijinul tuturor actorilor în jurul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și avansării acestora în Moldova”, a remarcat Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă a PNUD la Chișinău.

PNUD este prezent în Republica Moldova din 1992, acoperind două treimi din comunități, inclusiv în UTA Gagauz-Yeri și regiunea transnistreană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău