PNL România inițiază o campanie de informare în Republica Moldova

  • 19 Februarie 2016 18:48
PNL România inițiază o campanie de informare în Republica Moldova

Partidul Național Liberal din România inițiază în Republica Moldova o campanie publică de informare despre Strategia PNL privind abordarea relațiilor cu Chișinăul.

PNL intenționează să prezinte această tuturor formațiunilor politice, autorităților și societății civile din România pentru ca în final să fie adoptat un document comun.

PNL România își dorește să facă din acest document unul similar Declarației de la Snagov în care clasa politică de la București și-a asumat angajamentul să promoveze aderarea României la Uniunea Europeană. Până atunci, reprezentanții formațiunii vor avea un șir de întrevederi în Republica Moldova pentru a populariza documentul, a declarat în cadrul unei conferințe de presă senatorul PNL, Viorel Badea.

Strategia abordează mai multe subiecte în relația dintre Republica Moldova și România și vine cu mai multe propuneri. Capitole separate se referă la rolul României în sprijinul integrării europene a Republicii Moldova, susținerea limbii române, inclusiv prin promovarea studierii acesteia de către alolingvi, dezvoltarea relațiilor comerciale și susținerea investițiilor românești, domeniul educației, etc.

PNL va informa cetățenii români din Republica Moldova și în privința modificărilor la legislația electorală a României care vor intra în vigoare la alegerile parlamentare din această toamnă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău