Ploile torențiale au provocat pericol de inundații și prejudicii în mai multe localități

  • 18 Iunie 2018 08:40
Ploile torențiale au provocat pericol de inundații și prejudicii în mai multe localități

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a anunțat că mai multe localități au fost afectate, în urma ploilor torențiale înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 16 -17 iunie 2018.

Salvatorii și pompierii au fost alertați pentru a interveni în localitățile Tocuz și Ucrainca din raionul Căușeni unde precipitațiile au făcut mai multe prejudicii. În Ucrainca, ploaia a distrus 4 poduri, inclusiv unul care face legătura între localitate și satul Tocuz. Astfel, salvatorii și angajații societății Drumuri Căușeni au reușit, la 17 iulie, restabilirea accesului către localitate.

Pe parcursul a 24 de ore a fost monitorizat situația bazinelor acvatice care au înregistrat o creștere majoră a nivelului apei pe parcursul precipitațiilor. Potrivit datelor IGSU către dimineața zilei de 18 iunie nivelul apei în bazinul acvatic din prejma localităților Tocuz și Ucrainca a înregistrat o descreștere semnificativă, fiind redus pericolul inundațiilor. 

Pompierii au intervenit și în localități din raionul Florești și Ungheni, unde apa a intrat în câteva gospodării. Salvatorii au pompat apa dintr-o ogradă din localitatea Nicolaevca, Florești și dintr-o gospodărie din orașul Ungheni.  Comisiile  pentru situații excepționale teritoriale vor estima prejudiciul material înregistrat în urma ploilor.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău