Ploile torențiale au făcut ravagii în sudul Republicii Moldova

  • 17 Iunie 2018 12:38
Ploile torențiale au făcut ravagii în sudul Republicii Moldova

În urma ploilor torențiale înregistrate sâmbătă, 16 iunie, în localitățile Tocuz și Ucrainca, raionul Căușeni nivelul apei în bazinul acvatic din preajma satelor a înregistrat o creștere majoră, iar drumul de acces în satul Ucraina a fost înnămolit, fiind blocat accesul către localitate, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI.

Pe parcursul nopții, Direcția situații excepționale a raionului Căușeni a împrăștiat pietriș pe drumurile înnămolite. Salvatorii în comun cu polițiștii au patrulat zona afectată și au monitorizat situația în zonele cu pericol de inundații. 

Tot pe parcursul nopții au fost efectuate măsurări ale nivelului apei în bazinul acvatic din apropierea localităților Tocuz și Ucrainca, pentru a evita riscul creșterii. În dimineața zilei de 17 iunie, nivelul apei în bazinul acvatic a înregistrat o descreștere  cu 1,5 metri,  fiind redus pericolul de inundare a locuințelor din preajmă. La fața locului, în regim sporit, activează salvatorii și pompierii din IGSU, polițiștii, precum și responsabili din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor.

Potrivit unui comunicat al IGSU, comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze suma prejudiciilor înregistrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău