Ploile cu grindină au produs pagube în mai multe localități

  • 23 August 2016 15:19
Ploile cu grindină au produs pagube în mai multe localități

Ploile torențiale cu grindină din duminica trecută, 21 august, au lăsat în urmă acoperișuri deteriorate și culturi agricole compromise în mai multe localități. Apele au distrus parțial și câteva drumuri locale, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în satul Tartaul din raionul Cantemir, în urma averselor au fost avariate două poduri din două gospodării și au fost deteriorate circa 2,5 km de drum local. În satul Crăciun, vântul a smuls zeci de foi de ardezie de pe acoperișurile mai multor case de locuit. Și în localitatea Lingura, grindina a afectat 2 km de drum local.

Peste 25 de hectare de viță de vie au fost compromise în satul Antonești, unde au căzut precipitații cu grindină. Vântul a distrus acoperișurile mai multor construcții din localitățile Alexanderfeld și Roșu. În localitatea Rădoaia, raionul Sângerei, vântul puternic a smuls foile de ardezie de pe acoperișul unui depozit de cereale.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale estimează suma prejudiciilor materiale înregistrate în urma averselor cu grindină.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău