Ploi apocaliptice în Franța. Cel puțin 13 oameni au murit

  • 15 Octombrie 2018 18:47
Ploi apocaliptice în Franța. Cel puțin 13 oameni au murit

Cel puțin 13 oameni au murit în Franța, într-un departament de lângă Toulouse, lovit de cele mai puternice inundații din ultimii aproape 130 de ani. Ploi apocaliptice au umflat râurile din unele zone și cu opt metri. În 50 de comune a turnat azi-noapte în șase ore cât pentru jumătate de an. Mii de case sunt inundate, iar operațiuni de salvare dramatice sunt în plină desfășurare.

Șapte elicoptere au fost trimise în departamentul Aude din sudul Franței pentru a-i ajuta pe sinistrați. Mii de oameni nu au cum să iasă altfel din casele înconjurate de ape. Coșmarul a început azi-noapte, când pompierii au fost nevoiți să se recunoască învinși de puhoaie.

Sudul Franței este lovit de cele mai puternice inundații din anul 1891 încoace. Localnicii fuseseră avertizați că se apropie furtuna, dar nimeni nu se aștepta să crească nivelul apei atât de mult și atât de repede. În toiul nopții, oamenii au fost treziți de răpăitul ce vestea prăpădul.

În regiunea lovită de inundații, penele de electricitate sunt frecvente. Toate școlile au fost închise, trenurile și mașinile nu mai circulă. Șosele și căi ferate sunt acoperite de puhoaie.

Francezii care s-au trezit în mijlocul șuvoaielor sunt atât de șocați, încât la Carcassone, unul dintre cele mai mari orașe din departamentul afectat de inundații, un grup de medici acordă asistență psihologică celor traumatizați de asaltul apelor.

În marea de panică, meterologii aduc vești rele francezilor. Ploi abundente sunt așteptate cel puțin până mâine seară în sudul Hexagonului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău