Ploaia puternică a lăsat fără curent electric un cartier întreg din Chișinău. Elevii unui gimnaziu nu pot susține examenele de absolvire

  • 03 Iunie 2019 10:30
Ploaia puternică a lăsat fără curent electric un cartier întreg din Chișinău. Elevii unui gimnaziu nu pot susține examenele de absolvire

Elevii gimnaziului nr. 86 din sectorul Buiucani al capitalei nu pot susține examenele de finalizare a treptei gimnaziale din cauza lipsei de curent electric. Ploaia de noaptea trecută a inundat și două grădinițe din același sector. Anunțul a fost făcut astăzi de către pretorul sectorului Buiucani, Vadim Brânzaniuc în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Brânzaniuc, ploaia puternică de noaptea trecută a lăsat fără curent electric un cartier întreg din preajma Ambasadei Ucrainei. „Astăzi, elevii gimnaziului nr. 86 urmau să susțină primul examenul de absolvire. La ora 9.00 nu era reconectată energia electrică. Am sesizat Red Union Fenosa”, a declarat Brânzaniuc.

El a specificat că ploaia a afectat și mai multe încăperi din grădinițele nr. 183 și 164, iar mai multe tronsoane de drum din sector sunt impracticabile din cauza apei și nămolului. „Șuvoaiele puternice au inundat etajul tehnic al unui bloc de locuit din strada Alba Iulia, iar mai multe apartamente au fost inundate. În prezent, acolo lucrează echipele de intervenție”, a adăugat Brânzaniuc.

Ploaia a format adevărate lacuri pe mai multe străzi din sectorul Ciocana, iar în fața unei întreprinderi din sectorul Râșcani șuvoaiele au inundat un automobil parcat în zonă.

Astăzi, absolvenții clasei a IX-a susțin examenul la Limba și literatura română (alolingvi). Potrivit regulamentului, proba începe la ora 9.00 și durează două ore. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău