Ploaia de sâmbătă a făcut pagube în mai multe localități

  • 29 Mai 2016 11:18

Conform informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI în urma ploiilor torențiale din ziua de 28 mai 2016 au fost înregistrate prejudicii în mai multe localități din țară.

Ploaia însoțită de rafale de vînt a prăbușit un arbore pe str. Lacului, nr. 7 din capitală, în urma căruia au fost deteriorate firele electrice aeriene, precum și țigla metalică de pe acoperișul unei case de locuit.

În urma incidentului nimeni nu a avut de suferit. La fața locului pentru remedierea situație a venit furnizorul de curent electric, dar și asociația de gospodărie a spațiilor verzi.  Tot ploaia a afectat o porțiune de drum local din localitatea Bălăbănești a raionului Criuleni, iar în satul Cazangic, raionul Leova au fost deteriorate 75 ha de porumb. 

Averse cu grindină au fost înregistrate în localitatea Coșnița, raionul Dubăsari și în satul Slobozia –Dușca din raionul Criuleni. Comisiile pentru situații excepționale evaluează suma prejudiciului material înregistrat în localitățile din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău