PLDM nu-și va asuma rezultatele referendumului anti-mixt

  • 21 Decembrie 2017 10:59
PLDM nu-și va asuma rezultatele referendumului anti-mixt

Partidul Liberal Democrat din Moldova nu vrea să-și asume rezultatele referendumului inițiat de societatea civilă pentru anularea sistemului electoral mixt. Declarația a fost făcută de liderul liberal democrat, Viorel Cibotaru, în cadrul unei emisiuni la TV8, transmite IPN.

„Noi nu vrem să exteriorizăm și să ne asumăm toate consecințele unui proces finalitatea căruia este destul de șubredă. Eu cu tot sufletul sprijin dreptul societății civile și tot ce face ea pentru a realiza o inițiativă civică, așa cum a fost declarată, doar că nu mă asociez cu rezultatele, fie de câștig, fie de înfrângere”, spune Viorel Cibotaru.

Liderul PLDM spune că dacă inițiatorii referendumului anti-mixt vor avea nevoie de ajutor, îl vor primi din partea formațiunii politice pe care o reprezintă, dar în ceea ce privește exteriorizarea ideii și susținerea ei – PLDM nu și le asumă. „Eu nu cred că noi avem prea mult de câștigat, dacă vom insista pe această inițiativă. Cred că partidele, inclusiv cele de dreapta, ar fi putut fi criticate pentru alte chestii – pentru faptul că poate suntem un pic mai lenți în a lansa propriul program, a lansa ceva și a dicta actualei guvernări alte teme”, afirmă Viorel Cibotaru.

Potrivit liderului PLDM, mai multe calcule vorbesc despre faptul că plebiscitul este aproape sortit, pentru că oamenii nu vor ieși la vot.

Grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului privind abrogarea Legii prin care au fost aduse modificări la Codul Electoral a fost constituit duminică, 17 decembrie, în cadrul unei adunări generale la care au participat aproape 700 de cetățeni cu drept de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău