PLDM a inițiat Pactul responsabilității naționale pentru o Moldovă europeană

  • 18 Noiembrie 2013 14:11
PLDM a inițiat Pactul responsabilității naționale pentru o Moldovă europeană

Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative pe calea integrării europene, dar constrângerile și provocările vor continua, atât din exterior, cât și din interior, a declarat Vlad Filat.

Partidul Liberal Democrat a inițiat, luni, 18 noiembrie, Pactul responsabilității naționale pentru o Moldovă europeană care a fost semnat deja de liderul formațiunii Vlad Filat, de premierul Iurie Leancă și de ministrul Afacerilor Externe, Natalia Gherman. PLDM a invitat toate partidele politice pro-europene, societatea civilă și populația să semenze acest pact.

Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative pe calea integrării europene, dar constrângerile și provocările vor continua, atât din exterior, cât și din interior, a declarat Vlad Filat. El a precizat că cel mai important lucru în prezent este unitatea tuturor forțelor politice pentru viitorul european al Republicii Moldova.

De asemenea, premierul Iurie Leancă a declarat că Republica Moldova va face la Vilnius un pas determinant pentru viitorul său european, care însă va fi urmat de reforme nepopulare, uneori radicale, dar absolut necesare pentru asigurarea aderării țării noastre, pe viitor, la Uniunea Europeană.

La începutul acestei luni și Partidul Democrat a lansat o campanie socială de informare și consultare pe tema integrării europene, denumită ”Respect pentru oamenii Moldovei – Scrie Europei”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău