Platformele de înscriere online a copiilor în clasa întâi rămân deocamdată nefuncționale

  • 27 Aprilie 2020 15:50
Platformele de înscriere online a copiilor în clasa întâi rămân deocamdată nefuncționale

Ordinul pentru înscrierea copiilor în clasa întâi nu a fost deocamdată emis de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, deși șeful statului, Igor Dodon, anunța săptămâna trecută că va dispune reanimarea platformelor online de înscriere a copiilor la școală.

Contactat de IPN, șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, a spus că procedura presupune nu doar înscrierea online, dar și plasarea în sistem a anumitor acte, inclusiv certificate medicale. Ulterior dosarul este prezentat fizic la instituția selectată.

„Ținând cont de situația creată, ministerul a amânat înscrierea în clasa întâi și, probabil, după 15 mai, când vom avea o claritate cu referire la situația excepțională din țară, va fi emis ordinul de către Ministerul Educației” a declarat Andrei Pavaloi.

Acesta a menționat că platforma este pregătită pentru acceptarea cererilor în sistem. Procesul de înscriere a copiilor în clasa întâi va fi destul de ușor, nu va fi necesar ca părintele să stea în rând, acesta va depune actele, îi va fi acceptat dosarul și apoi va veni la instituția de învățământ și-l va depune, a precizat șeful interimar al Direcției generale educație, tineret și sport.

În alți ani, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării emitea ordinul de înscriere a copiilor la școală la începutul lunii aprilie, tot atunci era inițiat și procesul de înscriere online.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău