Platforma națională Alerte.md a fost lansată la Căușeni

  • 02 Decembrie 2022 13:27
Platforma națională Alerte.md a fost lansată la Căușeni

Organizația Mediapoint a lansat astăzi platforma Alerte.md în a șasea localitate din țară, orașul Căușeni. Aceasta va permite administrarea inteligentă a orașului prin diverse instrumente digitale și are ca scop eficientizarea comunicării dintre cetățeni și administrația publică locală, iar platforma va fi administrată independent de către Primăria Căușeni, transmite MOLDPRES.

„Datorită platformei Alerte.md, cetățenii vor fi mai motivați să colaboreze cu primăria online. Cu un singur click, ei vor putea raporta problemele cu care se confruntă, vor putea participa la sondaje organizate de primărie și vor putea lansa idei de inițiative pentru a face orașul mai frumos. Vin cu îndemnul către cetățeni de a fi cât mai activi nu doar în raportarea problemelor, ci și în propunerea unor idei constructive. Doar împreună cu cetățenii putem face lucruri frumoase în oraș”, a declarat primarul orașului Căușeni, Anatol Donțu.

Potrivit președintelui Mediapoint, Andrei Fornea, Căușeni este al șaselea oraș din țară în care se lansează platforma online Alerte.md. „Regiunea Sud este una foarte activă și ne bucurăm că în această perioadă complicată primăria orașului are timp pentru proiecte digitale care vin să sporească transparența și comunicarea cu cetățenii. Alerte.md trebuie să fie disponibil în fiecare oraș din țara noastră pentru că aceasta este deja un imperativ”, a estimat Fornea.

Platforma națională Alerte.md permite fiecărui oraș din Republica Moldova să aibă o versiune dedicată care este administrată de către primăria din localitate. Până în prezent, platforma a fost lansată în orașele Cahul, Leova, Cantemir, Bălți, Cimișlia și Căușeni, iar în perioada următoare lansarea ei va avea loc și în alte localități din țară. Extinderea Alerte.md va fi realizată gradual și în anii 2023-2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:3,6 m/s
Thu
21
Fri
21
Sat
21
Sun
19
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău