Platforma „e-Autorizație transport” va deveni funcțională până în aprilie 2022

  • 16 Decembrie 2021 12:17
Platforma „e-Autorizație transport” va deveni funcțională până în aprilie 2022

Platforma digitală „e-Autorizație transport” va deveni funcțională până în luna aprilie 2022. Subiectul a fost examinat ieri, de Mircea Păscăluță, secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, care a avut o întâlnire cu directorul Programului Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Reforme Structurale în Moldova, Milo Stevanovich, transmite MOLDPRES.

Discuțiile s-au axat pe stadiul actual de implementare a sistemului informațional „e-Autorizație transport” și acțiunile care urmează să fie întreprinse pentru a eficientiza activitățile în cadrul proiectului, scrie sursa citată.

Părțile au convenit asupra elaborării unui plan de acțiuni concret, care să stabilească un mecanism de coordonare și de comunicare mult mai eficient, astfel încât platforma digitală „e-Autorizație transport” să devină funcțională până în aprilie anul viitor.

Programul Reforme Structurale în Moldova a fost lansat în ianuarie 2017, de către USAID și contribuie la realizarea reformelor structurale de reglementare și stimulare a afacerilor și a comerțului în Republica Moldova, inclusiv la îmbunătățirea comunicării strategice dintre sectoarele public și privat. Programul se desfășoară pe parcursul a patru ani și are la bază patru piloni: facilitarea comerțului; îmbunătățirea climatului de afaceri; îmbunătățirea comunicării între diferiți actori economici; crearea unui fond pentru facilitarea activității comerciale.

Sistemul Informațional „e-Autorizație transport” are drept obiectiv modernizarea serviciilor publice prin digitizarea proceselor operaționale, precum și prin diversificarea canalelor de acces la serviciile publice prestate de Agenția Națională Transport Auto, care constă în automatizarea procesului de depunere a solicitărilor de către beneficiari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău