Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că vor organiza duminică un protest

  • 22 Iunie 2018 13:36
Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate anunță că vor organiza duminică un protest Poză simbol

Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr anunță o acțiune de protest duminică, în față Primăriei municipiului Chișinău în legătură cu invalidarea scrutinului câștiga de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Andrei Năstase a declarat că așteaptă hotărârea motivată a Curții de Apel, pronunțată ieri, pentru a o ataca în instanța ierarhic superioară. 

Liderii PAS și PDA au îndemnat oamenii să iasă în număr mare la protestul anunțat pentru duminică, începând cu ora 14.00, în fața Primăriei. Ei acuză guvernarea PDM că ar sta în spatele invalidării alegerilor, care ar reprezenta o încălcare flagrantă a legislației și a drepturilor cetățenilor. 

În același timp, Andrei Năstase a reiterat că va ataca încheierea celor două instanțe la Curtea Supremă de Justiție, cerând ca recursul să fie examinat în ședință publică.

Amintim că acțiuni de protest împotriva hotărârilor instanțelor au fost organizate și zilele trecute la Chișinău. Manifestanții acuză că în spatele hotărârilor judecătorești de invalidare a alegerilor ar sta guvernarea, care respinge acuzațiile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău