Platforma de programare on-line pentru vaccinare anti Covid a fost lansată astăzi în Republica Moldova

  • 13 Mai 2021 11:36
Platforma de programare on-line pentru vaccinare anti Covid a fost lansată astăzi în Republica Moldova

Platforma de programare on-line pentru vaccinare împotriva Covid-19 a fost lansată astăzi în Republica Moldova. Persoanele care doresc să se vaccineze, se pot programa accesând site-ul programare-vaccinare.gov.md.

Până în prezent, în Rep. Moldova doar puțin peste 27 de mii de persoane s-au imunizat cu ambele doze de ser, în timp ce numărul celor cărora li s-a administrat doar prima doză a trecut de 175 de mii.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, Denis Cernelea, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că de săptămâna viitoare, Rep. Moldova va trece la etapa a treia de imunizare care prevede vaccinarea populației generale.

Săptămâna viitoare se va întruni Comitetul de coordonare a campaniei de imunizare împotriva Covid-19 pentru a propune deschiderea integrală a etapei a treia. Platforma de programare online este disponibilă de astăzi. Ea a fost elaborată cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății în colaborare cu Agenția Națională de Sănătate Publică”, a declarat Denis Cernelea. 

Peste 785 de mii de doze de vaccin au ajuns în Republica Moldova până acum. Cele mai multe vaccinuri au fost donate de România și prin platforma Covax.

Cei mai mulți s-au vaccinat medicii și personalul medical din Chișinău și centrele raionale. Datoriră imunizării, numărul de îmbolnăviri printre lucrătorii medicali a scăzut considerabil, afirmă autoritățile din sănătate.

În prezent, procentul populației imunizate este de 5 la sută. Cel mai mic procent se atestă în raioanele Comrat, Taraclia, Ceadâr-Lunga – aproximativ 2%.

Autoritățile își propun organizarea unor centre adiționale de vaccinare în teritoriu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău