Platforma DA și PAS vor merge în bloc la alegerile locale și cele parlamentare noi din 20 octombrie

  • 25 August 2019 14:59
Platforma DA și PAS vor merge în bloc la alegerile locale și cele parlamentare noi din 20 octombrie

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA) anunță că membrii săi vor participa alături de cei din Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul alegerilor locale generale și celor parlamentare parțiale din 20 octombrie.

Anunțul a fost căcut de liderul formațiunii, Andrei Năstase, după ședința Consiliului Politic Național al PPDA.

„Având ca principal deziderat continuarea tuturor activităților politice care au ca principal scop deoligarhizarea Republicii Moldova, reforma profundă a sistemului juridic și implementarea reformelor sociale și economice de care societatea are atât de mare nevoie, Platforma DA își asumă, prin decizia de astăzi, responsabilitatea publică pentru votul acordat de cetățeni la data de 24 februarie 2019”, a declarat Andrei Năstase.

Astfel, PPDA va discuta cu PAS și vor propune de comun acord candidații pentru posturile de primari, consilieri raionali și locali, dar și candidații pentru cele patru circumscripții uninominale rămase fără reprezentanți.

La scrutinul local general din 20 octombrie 2019 vor fi aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

La 20 octombrie vor fi aleși și patru deputați din patru circumscripții uninominale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău