Platforma DA pregătește setul de acuzații împotriva lui Igor Dodon pentru trădare de patrie și va solicita SIS-ului informații privind implicarea serviciilor Federației Ruse în treburile interne ale R.Moldova

  • 19 Octombrie 17:03
Platforma DA pregătește setul de acuzații împotriva lui Igor Dodon pentru trădare de patrie și va solicita SIS-ului informații privind implicarea serviciilor Federației Ruse în treburile interne ale R.Moldova

Platforma DA pregătește setul de acuzații împotriva lui Igor Dodon pentru trădare de patrie și va solicita Serviciului de Informații și Securitate informații privind implicarea serviciilor Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova și contracararea acestora, a anunțat deputatul Dinu Plângău, pe pagina sa de Facebook.

El a făcut trimitere la informațiile publicate de RISE Moldova, care relevă că președintele Igor Dodon, alias ,,Kremlinovici”, colaborează cu serviciile secrete ale Federației Ruse. Deputatul a mai anunțat că în acest context va documenta dacă Igor Dodon a divulgat secrete de stat sau informații ce ar prejudicia securitatea statului.

Deputații Platformei DA au pregătit și proiectul prin care se inițiază suspendarea președintelui Dodon pentru acte ce încalcă Constituția Republicii Moldova.

O investigație publicată pe portalul Dossier Center a disidentului rus Mihail Hodorkovski, realizată împreună cu jurnaliștii RISE Moldova, descrie implicarea Kremlinului în politica internă a țărilor din vecinătate, inclusiv în R. Moldova, prin diverși agenți, colaborarea lui Igor Dodon cu aceștia, acțiunile serviciilor rusești în regiunea găgăuză și cea transnistreană, etc. Publicația mai scrie că un grup de consultanți politici din cadrul serviciului federal de securitate rus s-ar afla la Chișinău pentru campania electorală a lui Igor Dodon.

Staff-ul său electoral nu a făcut deocamdată comentarii cu privire la aceste informații.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
3
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,1 m/s
Thu
2
Fri
6
Sat
6
Sun
4
Mon
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău