Platforma DA nu-și va delega reprezentanți în Guvernul Gavrilița

  • 29 Ianuarie 2021 08:11
Platforma DA nu-și va delega reprezentanți în Guvernul Gavrilița

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, spune că formațiunea sa nu-și va delega reprezentanți în echipa guvernamentală a Nataliei Gavrilița, pentru că există riscul ca acest Guvern să fie votat de deputații PSRM și Șor. Mai mult, Năstase spune că în urma unui scrutin anticipat organizat de guvernul demisionar condus de Aureliu Ciocoi, următoarea legislatură ar putea fi mai puțin credibilă decât actuala, informează IPN.

,,Milităm pentru alegeri parlamentare anticipate, dar acestea trebuie organizate altfel decât vor fi organizate în condițiile unui Guvern demisionar, controlat eminamente de Dodon, să nu ne pomenim cu surprize mai mari după alegeri. După un scrutin organizat pe timp de criză, pandemie, cu un Guvern controlat politic din spate, să nu ne pomenim că pe lângă Șorii de astăzi vor veni și alții poate mai ai dracului ”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase în cadrul emisiunii ,,Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Andrei Năstase a exclus posibilitatea ca Platforma DA să-și delege reprezentanți în Guvernul condus de Natalia Gavrilița. De asemenea, Năstase a dat de înțeles că fracțiunea Platformei DA din Parlament se va prezenta la ședința plenului în timpul căreia va fi examinat programul de guvernare al candidatului desemnat.

,,Dacă nici colegii de la PAS nu vor susține un asemenea Guvern, noi figurație nu facem. Dacă ar fi fost un Guvern pe bune, pe Platforma DA se putea miza. Să facem parte dintr-un Guvern care, eventual, va fi votat de Dodon și Șor? Noi nu avem agenda PAS-ului. Să nu te prezinți la ședință pentru că așa vrea PAS sau cum?”, s-a întrebat Andrei Năstase.

În cadrul emisiunii de la TVR Moldova, liderul Platformei DA a mai spus că nu intenționează să plece de la șefia formațiunii și că va candida la funcția de președinte al partidului în cadrul Congresului Platformei DA, care va fi organizat la 28 februarie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău