Platforma DA nu va merge la consultări cu președintele în exercițiu Igor Dodon

  • 17 Noiembrie 2020 10:24
Platforma DA nu va merge la consultări cu președintele în exercițiu Igor Dodon

Platforma Demnitate și Adevăr nu va merge la consultări cu președintele în exercițiu Igor Dodon.

Liderul fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari a declarat într-un briefing că deputații formațiunii nu intenționează și nici nu au ce discuta cu președintele în exercițiu, iar toate chestiunile politice ar urma să fie discutate pe platforma parlamentară.

Noi continuăm discuțiile despre soarta guvernului, soarta Parlamentului, proiectele importante în interesele cetățenilor fără Igor Dodon. Noi revenim la activitatea parlamentară, deja au fost anunțate ședințele comisiilor și cerem cât mai repede să fie reluate ședințele Parlamentului”, a declarat Alexandru Slusari.

Amintim că ieri, după ce rezultatele preliminare ale alegerilor au arătat înfrângerea sa la scrutin, Igor Dodon a anunțat că va lansa consultări separate cu fracțiunile și grupurile parlamentare, sugerând că va discuta inclusiv cu deputații Partidului Șor și cu foștii democrați, deși anterior nega posibilitatea participării acestora într-o coaliție majoritară.

Amintim că alianța de guvernare PSRM-PDM s-a destrămat, iar în prezent nu există o majoritate oficială în Parlament. Unii experți vorbesc despre posibilitatea unei coaliții dintre PSRM și Platforma „Pentru Moldova” formată din Partidul Șor și un grup de foști deputați democrați, care s-au desprins recent din grupul „Pro Moldova” condus de Andrian Candu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău