Platforma DA își va alege o nouă conducere până la sfârșitul anului

  • 05 Septembrie 2021 15:40
Platforma DA își va alege o nouă conducere până la sfârșitul anului

Platforma Demnitate și Adevăr își va convoca Congresul la 12 decembrie 2021, în vederea alegerii unei noi conduceri a formațiunii.

Astăzi, 5 septembrie, a avut loc Consiliul Politic Național al Platformei DA, la care s-a discutat despre situația social-politică din Republica Moldova și s-a stabilit data ședinței Congresului partidului pentru 12 decembrie, a anunțat președintele interimar al formațiunii, Dinu Plîngău.

„Data marchează și aniversarea a șase ani de la crearea Platformei DA ca formațiune politică. În cadrul Congresului, conform statului, va fi aleasă o nouă conducere. Astfel, va fi desemnat președintele partidului prin vot secret, componența Biroului Politic Permanent, a Consiliului Politic Național și a altor organisme statutare.

Începând cu ziua de azi, orice membru al Platformei DA poate să se înscrie în cursa electorală internă pentru șefia partidului. În aceeași cheie a democrației, ca partid extraparlamentar, creat de la firul ierbii, cu o bună experiență legislativă, vom lua toate deciziile importante de viitor împreună cu organizațiile noastre teritoriale”, a scris Dinu Plîngău, pe Facebook.

La 13 iulie 2021, întreaga conducerea a Platformei DA, inclusiv președintele și vicepreședinții, și-a anunțat demisia, imediat după scrutinul parlamentar din 11 iulie, la care partidul condus de Andrei Năstase a obținut puțin peste 2 la sută din sufragii.

Vicepreședintele formațiunii, Dinu Plîngău, a fost desemnat să asigure interimatul funcției de președinte al Platformei DA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău