Platforma DA: Formula propusă de Guvern va anula de facto consecințele benefice ale indexării de două ori pe an a pensiilor mici

  • 12 Februarie 2020 13:24
Platforma DA: Formula propusă de Guvern va anula de facto consecințele benefice ale indexării de două ori pe an a pensiilor mici

Platforma Demnitate și Adevăr susține că Guvernul a elaborat un proiect de modificare a legislației care, dacă va fi adoptat, va anula de facto consecințele benefice ale indexării de două ori pe an a pensiilor mici.

Potrivit liderilor PPDA proiectul prevede modificarea formulei de calcul a indexării. Potrivit prevederilor actuale, votate în decembrie 2019, pensiile mici ar urma să fie majorate cu aproximativ 7-8% la 1 aprilie și cu alte 7-8% la 1 octombrie. Potrivit formulelor propuse în proiect, toate pensiile vor fi indexate, dar creșterea va fi cu mult mai mică – 3-3,5% în aprilie și aproximativ aceeași majorare în octombrie.

Astfel, de facto, se revine la formula veche de indexare a pensiilor, potrivit liderilor PPDA, care au anunțat că sunt gata să organizeze proteste împotriva acestor modificări, dar și să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:0,51 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău