Platforma DA a sesizat Procuratura Anticorupție privind încălcările procesului electoral

  • 01 Noiembrie 2020 18:57
Platforma DA a sesizat Procuratura Anticorupție privind încălcările procesului electoral

Platforma DA a sesizat Procuratura Anticorupție privind încălcările procesului electoral. Sesizarea a fost depusă de către deputatul Dinu Plîngău, care a anunțat că formațiunea a depistat și documentat mai multe nereguli pe parcursul zilei, precum transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturile contra cost. El a criticat modul cum a reacționat poliția la sesizările depuse de Platforma DA, astfel că a fost depusă o sesizare la Procuratura Anticorupție.

Formațiunea solicită măsuri urgente pentru a contracara fenomenul fraudării alegerilor prin transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului și coruperea electorală.

”Echipa Platformei DA a depistat mai multe nereguli pe parcursul zilei, precum transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturile contra-cost, toate acestea fiind documentate de echipele noastre, care și acum se află în preajma secțiilor de votare deschise pentru transnistreni. Din păcate, constatăm că reacția poliției la sesizările noastre în teren poate fi numită viciată politic. Toate aceste încălcări și abuzuri au fost incluse într-o sesizare adresată Procuraturii Anticorupție pe care am și depus-o. Vorbim aici despre corupție și corupere electorală!”, a scris Dinu Plîngău pe pagina de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău