Planul de admitere la studiile de doctorat finanțate din buget va fi publicat în Monitorul Oficial

  • 27 August 2020 12:04
Planul de admitere la studiile de doctorat finanțate din buget va fi publicat în Monitorul Oficial

Hotărârea privind aprobarea Planului de admitere la studiile superioare de doctorat, ciclul III, cu finanțare de la bugetul de stat pentru anul academic 2020-2021 va fi publicată mâine în Monitorul Oficial și va intra în vigoare, comunică MOLDPRES.

Documentul include în total 313 granturi doctorale. Majoritatea granturilor vor fi pentru doctorat științific (305) și opt finanțări pentru doctorat profesional. Granturile vor fi oferite în științe ale naturii, medicale, inginerești, agricole, sociale, economice și umaniste. Conform deciziei Guvernului, pentru cetățenii străini vor fi acordate 15 granturi doctorale.

Repartizarea numerică a granturilor doctorale pe autorități publice centrale se va face în felul următor: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – 203; Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului – 25; Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale – 70; Ministerul Apărării – 3; Ministerul Afacerilor Interne – 2; Cancelaria de Stat – 10.

Instituțiile de învățământ superior, consorțiile, parteneriatele naționale și internaționale, inclusiv cele constituite cu participarea organizațiilor din sfera științei și inovării, vor asigura admiterea la studiile superioare de doctorat, ciclul III, în limitele planurilor de admitere cu finanțare de la bugetul de stat, ale alocațiilor bugetare și ale unităților de personal, aprobate conform legislației.

Sursa:MOLDPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău