Planul de acțiuni până în iunie 2020 al MSMPS a fost supus dezbaterilor publice

  • 09 August 2019 08:40
Planul de acțiuni până în iunie 2020 al MSMPS a fost supus dezbaterilor publice

Indexarea indemnizației pentru creșterea copilului, accesul la medicamente compensate, prestarea serviciilor paliative, accesul la servicii stomatologice pentru copii și persoane cu dizabilități, crearea unei Sistem Informațional în domeniul protecției copilului și mecanismul de contractare a organizațiilor societății civile în prestarea serviciilor sociale au fost discutate în cadrul dezbaterilor publice organizate ieri de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).

Reprezentanți ai societății civile, a instituțiilor din domeniile sănătate, muncă și protecție socială și mediului de afaceri au discutat o serie de propuneri și completări referitoare la prioritățile de politici ce urmează să fie realizate până în iunie 2020.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco a precizat că proiectul este un document tehnic, elaborat pentru un an. Totodată, ea a îndemnat participanții să se implice mai activ în elaborarea proiectelor de acte normative care vor fi dezvoltate de minister în realizarea acestor acțiuni.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău