Plan de izolare pentru protecția singurului continent neatins de coronavirus

  • 10 Iunie 2020 15:10
Plan de izolare pentru protecția singurului continent neatins de coronavirus

Noua Zeelandă a anunțat că intenționează să reducă numărul de proiecte pe care intenționează să le desfășoare în decursul anotimpului următor în Antarctica pentru a proteja continentul alb de noul coronavirus, informează AFP, citată de Agerpres. Totodată, este analizat un plan de izolare în urma căruia virusul să nu ajungă în Antarctica.

Limitarea numărului de vizitatori în Antarctica este esențială pentru a evita propagarea epidemiei, a explicat agenția guvernamentală Antarctica New Zealand într-un comunicat.

Agenția a decis să permită, pe parcursul anotimpului următor, din octombrie până în martie, exclusiv ''proiectele științifice pe termen lung, activitățile operaționale esențiale și operațiunile de mentenanță deja programate'' pe stația științifică Scott.

Numărul de proiecte programate în Antarctica a fost astfel redus de la 36 la 13.

''Antarctica New Zealand și-a luat angajamentul să mențină și să dezvolte calitatea cercetării științifice desfășurate de Noua Zeelandă în Antarctica. În același timp, din cauza circumstanțelor actuale, capacitatea noastră de a susține știința în această perioadă va fi extrem de limitată'', a declarat directoarea generală, Sarah Williamson.

Antarctica New Zealand a menționat că elaborează, împreună cu alte agenții guvernamentale care desfășoară activități pe continentul alb, un plan de izolare în urma căruia COVID-19 să nu ajungă în Antarctica.

Baza Scott este singura stație de cercetare neozeelandeză din Antarctica.

Baza se află la 3.800 de kilometri sud de Christchurch și la 1.350 de kilometri de Polul Sud și poate găzdui simultan până la 86 de persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău