Plajele și apele Hong Kong-ului sunt "sufocate" de măști de protecție folosite și aruncate cu nepăsare

  • 05 Iunie 2020 19:45
Plajele și apele Hong Kong-ului sunt

Plajele din Hong Kong sunt "sufocate" de miile de măști de unică folosință aruncate la întâmplare, scrie Agerpres, citând DPA.

Asociațiile pentru protejarea mediului au explicat faptul că aceste măști se adaugă cantităților deja îngrijorătoare de deșeuri de plastic care plutesc pe apele Hong Kong-ului.

"Masca de unică folosință este doar o altă greutate pe care o lăsăm generațiilor viitoare", a declarat Gary Stokes, cofondator al OceansAsia.

Cu puțin timp înainte de izbucnirea pandemiei, această organizație de mediu din Hong Kong a lansat un studiu de un an privind deșeurile și microplasticele găsite pe una dintre cele mai îndepărtate și nelocuite insule ale teritoriului.

Cele cinci articole cel mai frecvent găsite au fost sticlele, ambalajele din polistiren, brichetele, tacâmurile de unică folosință și paiele de plastic. În prezent, măștile de unică folosință plutesc la suprafața mării, de-a lungul plajelor și a litoralului.

"De când oamenii au început să poarte măști, consecințele acestui fenomen sunt acum vizibile pe plaje", a spus Stokes.

Cei aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong produc șase milioane de tone de deșeuri în fiecare an, dintre care doar aproximativ 30% sunt reciclate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău