Plahotniuc nu apare încă în listele cu persoane indezirabile sau supuse sancțiunilor SUA

  • 03 Februarie 2020 08:27
Plahotniuc nu apare încă în listele cu persoane indezirabile sau supuse sancțiunilor SUA

Au trecut deja trei săptămâni de când fostul lider democrat, Vladimir Plahotniuc a fost declarat de către Departamentul de Stat al SUA, drept persoană desemnată "pentru implicarea, directă sau indirectă, în acte semnificative de corupție", scrie mold-street.com.

Decizia luată de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, nu a dus însă și la includerea lui Vladimir Plahotniuc în listele persoanelor supuse sancțiunilor pe teritoriul SUA sau în alte părți.

Numele lui Plahotniuc nu apare nici în baza de date a persoanelor aflate în căutare de Interpol, nici în lista SECO (State Secretariat for Economic Affairs) a persoanelor supuse sancțiunilor de către Elveția. În schimb îl găsim aici pe fostul șef al securității de la Tiraspol Vladimir Antiufeev.

Oligarhul nu apare nici în lista persoanelor căutate, alcătuită de Trezoreria SUA.

Lista conține nume ale persoanelor desemnate special și a celor blocate, dar și a companiilor deținute sau controlate de ei sau care acționează pentru ei sau în numele unor țări vizate. De asemenea ea enumeră persoane, grupări și entități, precum teroriști și traficanți desemnați în cadrul programelor care nu sunt specifice fiecărei țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău