PL: Rusia sfidează integritatea teritorială a Republicii Moldova

  • 11 Aprilie 2012 15:46
PL: Rusia sfidează integritatea teritorială a Republicii Moldova

Partidul Liberal consideră că prin desemnarea vice-premierului rus Dmitrii Rogozin în calitate de reprezentant al Kremlinului în regiunea transnistreană, Rusia sfidează integritatea teritorială a Republicii Moldova și aduce o gravă atingere suveranității Chișinăului asupra teritoriului din stînga Nistrului.Într-o conferință de presă susținută miercuri, 11 aprilie,…

Partidul Liberal consideră că prin desemnarea vice-premierului rus Dmitrii Rogozin în calitate de reprezentant al Kremlinului în regiunea transnistreană, Rusia sfidează integritatea teritorială a Republicii Moldova și aduce o gravă atingere suveranității Chișinăului asupra teritoriului din stînga Nistrului.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, 11 aprilie, liderii Partidului Liberal i-au cerut Guvernului de la Chișinău  să nu recunoască mandatul lui Dmitrii Rogozin și să respingă vizitele sale pe teritoriul Republicii Moldova inclusiv în Transnistria.

Audio: Vice-președintele Partidului Liberal, Ion Hadârcă

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal a remarcat că Dmitri Rogozin a fost numit reprezentant pentru Transnistria în aceeași zi în care au fost numiți și reprezentanții pentru cele două regiuni secesioniste Osetia de Sud și Abhazia, care au fost recunoscute anterior de Federația Rusă. Ion Hadârcă admite, însă, că numirea oficialului rus ar putea avea  legătură și cu dezghețul relațiilor dintre Chișinău și Tiraspol.

Numirea lui Dmitrii Rogozin a fost contestată și anterior la Chișinău. Ministerul de Externe s-a arătat surprins de această decizie a președintelui rus. Vice-premierul rus, Dmitrii Rogozin urmează să întreprindă săptămâna viitoare o vizită în Republica Moldova.   

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău