Pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins avea muniție reală. Echipa s-ar fi plâns de probleme de securitate

  • 23 Octombrie 14:28
Pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins avea muniție reală. Echipa s-ar fi plâns de probleme de securitate

Arma de recuzită care i-a fost înmânată lui Alec Baldwin pe platoul de filmare pentru filmul „Rust” avea muniție reală. Aceasta, deși actorul a fost anunțat că pistolul nu e periculos, potrivit poliției. După incidentul în care directoarea de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă, presa americană relatează că mai mulți membri ai echipei de filmare s-ar fi plâns de problemele de siguranță de pe platou, atât în privința armelor, cât și a normelor anti-COVID, potrivit CNN.

Focul de armă a lovit-o pe Hutchins la nivelul pieptului, iar regizorul Joel Souza, care stătea în spatele acesteia, a fost lovit în umăr, potrivit unei depoziții depusă de biroul șerifului comitatului la un tribunal din Santa Fe.

Hutchins a decedat în urma rănilor suferite, iar Souza a fost rănit și spitalizat, dar externat ulterior de la o unitate medicală locală, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Asistentul de regie care i-a înmânat lui Baldwin arma de recuzită nu a știut că pistolul conține muniție reală, se precizează în declarația poliției din Santa Fe.

A fost emis un mandat de percheziție vizând „hainele vechi în stil western” purtate de Baldwin și care păreau să aibă pete de sânge, precum și pentru alte arme de foc, documente, muniție, precum și camere de luat vederi de pe platoul de filmare.

Potrivit Los Angeles Times și altor publicații citate de CNN, mai mulți membri ai echipei de filmare au demisionat din cauza îngrijorărilor legate de condițiile de lucru și de problemele de siguranță - inclusiv procedurile de siguranță a armelor – și din cauză că protocoalele anti-COVID nu ar fi fost respectate.
„Siguranța actorilor și a echipei noastre este prioritatea principală a Rust Productions și a tuturor celor asociați cu compania”, a declarat Rust Movie Productions într-un comunicat pentru Deadline.

„Deși nu am fost informați despre nicio plângere oficială privind siguranța armelor sau a recuzitei pe platoul de filmare, vom efectua o evaluare internă a procedurilor noastre, cât timp producția este oprită. Vom continua să cooperăm cu autoritățile din Santa Fe în investigația lor și vom oferi servicii de sănătate mintală pentru distribuție și echipaj în acest timp tragic”, arată compania.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
10,19
Burniță de intensitate joasă
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Tue
7
Wed
3
Thu
5
Fri
9
Sat
6

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău