Pirkka Tapiola le-a vorbit tinerilor de la USM despre reforma în Justiție

  • 14 Mai 2015 15:14
Pirkka Tapiola le-a vorbit tinerilor de la USM despre reforma în Justiție

Reforma justiției și combaterea corupției reprezintă prioritățile în procesul de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Pirkka Tapiola,

 în cadrul unei prelegeri publice ținute în fața studenților de la Universitatea de Stat, alături de ministrul Justiției, Vladimir Grosu.

Studenții Universității de Stat, majoritatea de la Facultatea de Drept, au remarcat faptul că justiția din Republica Moldova este afectată de corupție și de incompetența unor judecători sau procurori, fapt ce afectează direct diferite domenii ale societății.

În acest context, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, le-a vorbit tinerilor despre reformele inițiate în domeniul justiției, precum adoptarea de către Guvern a Legii cu privire la Procuratură și reformarea pe viitor a Comisiei Naționale pentru Integritate, și i-a îndemnat să se pregătească minuțios de pe băncile facultății, pentru a le putea continua.

Uniunea Europeană susține Republica Moldova în reformarea sectorului justiției, iar sprijinul depinde și de eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău, a declarat ambasadorul Pirkka Tapiola, cu referire la cele 1,8 milioane de euro din asistența europeană pe care autoritățile moldovene le-au ratat anul trecut, din cauza nereformării Procuraturii.

”Prima prioritate este adoptarea legii privind Procuratura. A doua prioritate este combaterea corupției în domeniul justiției, pe care voi, în calitate de viitori judecători poate o veți rezolva, fiind onești și integri. Chiar dacă aceasta este o prioritate pe termen lung, nici investitorii și nici populația nu au răbdare să aștepte foarte mult timp”, a declarat Pirkka Tapiola.

Totodată, ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău a anunțat că studenții de la facultățile de Drept din Republica Moldova vor putea obține sprijin financiar pentru participarea la diferite concursuri și programe de drept europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău