Pierit-au DACII?

  • 20 August 2013 14:51
Pierit-au DACII?

Un simpozion științific internațional cu genericul ”Pierit-au DACII?” se desfășoară marți, 20 august, la Biblioteca Națională din Chișinău.

La întrunire participă zeci de istorici și oameni de știință de pe ambele maluri ale Prutului, dar și români stabiliți în Statele Unite, Canada, Franța, Elveția sau Italia. Invitatul special al simpozionului este doctorul Napoleon Săvescu, președintele Societății Internaționale ”Reînvierea Daciei” și autorul a două cărți de istorie ”Noi nu suntem urmașii Romei ” și ”Noi Dacii”

”Suntem un singur popor, fie că trăim pe o parte sau pe alta a Prutului. Trebuie să ne respectăm strămoșii, trebuie să ne respectăm trecutul și să vorbim frumos despre o istorie care ne aparține și care ne face să ne simțim mândri cu ea”, a declarat Napoleon Săvescu.

Simpozionul este o continuare a celui de-al XIV-lea Congres Internațional de Dacologie, desfășurat în perioada 16-18 august la Buzău, în România, dedicat personalității scriitorului și filologului român, Bogdan Petriceicu Hașdeu, născut ăn Basarabia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău