Pierderi de miliarde de dolari pentru Tesla din cauza ”postărilor necontrolate” pe Twitter ale lui Elon Musk

  • 13 Martie 2021 17:01
Pierderi de miliarde de dolari pentru Tesla din cauza ”postărilor necontrolate” pe Twitter ale lui Elon Musk

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a fost dat în judecată de un investitor pe motiv că a încălcat acordul din 2018, cu Comisia americană pentru bursă și valori imobiliare (SEC), din cauza felului în care postează pe Twitter, scrie Reuters, citat de mediafax.ro.

Conform unei plângeri care a fost prezentată tribunalului din Delaware, tweet-urile ”necontrolate” ale lui Elon Musk și nerespectarea acordului cu Comisia americană pentru bursă și valori imobiliare a însemnat pierderi de ordinul miliardelor de dolari pentru acționarii Tesla, mai scrie sursa citată.

Plângerea înaintată de Chase Gharrity anul acesta conține și o serie de postări pe Twitter ale lui Elon Musk, inclusiv cea de pe 1 mai 2020, când Musk a scris că prețul acțiunilor Tesla este ”prea mare”. Din această cauză, acțiunile Tesla au înregistrat o scădere bruscă de peste 13 miliarde de dolari.

Plângerea a fost înaintată cu toate că de la postarea din mai 2020 și până acum acțiunile Tesla au crescut și compania a fost evaluată la peste 600 de miliarde de dolari.

Avocații lui Gharrity, cei din echipa lui Musk și SEC nu au răspuns până acum solicitărilor de a oferi completări și un răspuns.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău