Piața europeană cere produse de calitate

  • 30 Ianuarie 2013 15:32
Piața europeană cere produse de calitate

Peste 300 de agenți economici din toate domeniile economiei își prezintă produsele și seviciile în cadrul celei de-a XII-a ediții a Expoziției naționale ”Fabricat în Moldova”, care a fost inaugurată miercuri, 30 ianuarie.

Autoritățile îi îndeamnă pe producători să asigure calitatea mărfii, pentru a fi competitivă pe piața europeană, în timp ce unii dintre ei susțin că și-au redus vânzările din cauza crizei. 

Organizatorii susțin că pe an ce trece evenimentul oferă tot mai multe oportunități de afaceri, iar numărul participanților este în creștere. Calitatea mărfurilor companiilor autohtone demonstrează că acestea își doresc să corespundă standardelor internaționale, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie, Gheroghe Cucu.

La rândul său, ministrul economiei, Valeriu Lazăr, i-a îndemnat pe producători să investească în continuare în calitatea produselor.

Unii participanți la expoziție spun însă că se confruntă cu greutăți în ultimul timp din cauza crizei economice mondiale. Reprezentantul unui producător de mobilă declară că în ultimii ani vânzările i-au scăzut.

Criza îi afectează pe producătorii autohtoni și din cauza fluctuațiilor pe piața valutară, susține reprezentantul unei fabrici de confectii.

Expoziția ”Fabricat în Moldova” se va desfășura la Moldexpo până sâmbătă, 2 februarie. De asemenea, în cadrul expoziției, mâine, va avea loc ceremonia oficială de înmânare a distincțiilor învingătorilor Concursului ”Marca comercială a anului”. Expoziția națională ”Fabricat în Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie în colaborare cu Ministerul Economiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău