Piața criptomonedelor pierde 42 de miliarde de dolari după un atac al hackerilor

  • 11 Iunie 2018 15:25
Piața criptomonedelor pierde 42 de miliarde de dolari după un atac al hackerilor

Piața criptomonedelor a pierdut în weekend 42 de miliarde de dolari, Bitcoin suferind o cădere de peste 50%, pe seama unui atac al hackerilor asupra platformei sud-coreene Coinrail, dar și a unei campanii derulate de autoritățile chineze asupra platformelor de tranzacționare, arată Bloomberg, potrivit Mediafax.

Astfel, luni, valoarea unui Bitcoin a scăzut de la peste 7.600 de dolari până la 6.765 de dolari, în același timp scăzând și valoarea acțiunilor unor companii cu expunere la criptomonede, precum Omnitel Inc. sau Vidente Co.

Platforma Coinrail nu a specificat exact la cât a ajuns furtul, dar a precizat totuși că 70% din criptomonedele deținute sunt în siguranță și că a recuperat o parte a sumei. Coinrail comercializează peste 50 de tipuri de criptomonede, aflându-se în topul celor mai active 100 platforme cu acest scop.

Furtul din Coreea de Sud nu este primul de acest gen. La începutul acestui an, hackerii au furat criptomende în valoare de aproape 530 de milioane de dolari, iar anul trecut Mt. Gox – cea mai mare platformă de tranzacționare - a pierdut 850.000 de bitcoini, în valoare, în acel moment, de 450 de milioane de dolari. Criptomonedele au mai fost, însă, vizate și de acuzații de spălare de bani și de manipulare a pieței.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău