Philip Hammond | Un eventual Brexit fără Acord ar reprezenta o trădare

  • 21 Mai 2019 08:24
Philip Hammond |  Un eventual Brexit fără Acord ar reprezenta o trădare

Ministrul britanic de Finanțe, Philip Hammond, a declarat că cei care propun ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un Acord cu Blocul comunitar comit un act de trădare la adresa celor care au votat la referendum, potrivit The Guardian, preluat de Mediafax.ro

Declarațiile acestuia vin în contextul în care Guvernul britanic va discuta marți ultimele detalii în legătură cu o nouă propunere de Acord, despre care Executivul susține că este „un acord nou și îmbunătățit. Documentul, care ar urma să conțină noi prevederi referitoare la dreptul muncii și la protecția mediului, urmează să fie trimis Camerei Comunelor.

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis că va anunța data alegerii unui succesor pentru funcția de premier după următorul vot al Acordului Brexit din Parlament, programat pentru prima săptămână din luna iunie. Dacă Acordul Brexit va fi respins pentru a patra oară, prim-ministrul a anunțat că va demisiona din funcție.

Fostul ministru britanic pentru Brexit, Boris Johnson, și-a anunțat joi intenția de a candida pentru conducerea Partidului Conservator și pentru funcția de prim-ministru, după ce prim-ministrul Theresa May va demisiona din funcție.

 Marea Britanie trebuia să părăsească Uniunea Europeană în data de 29 martie, dar acest lucru a fost amânat până în data de 31 octombrie, după ce Acordul Brexit negociat de Theresa May și liderii Uniunii Europene a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE:  Știri
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău