Phenianul și Seulul pregătesc un nou summit între liderii celor două Corei

  • 09 August 2018 13:52
Phenianul și Seulul pregătesc un nou summit între liderii celor două Corei

Cele două Corei vor avea săptămâna viitoare discuții la nivel înalt în vederea pregătirii celui de-al treilea summit între președintele sud-coreean Moon Jae-in și liderul nord-coreean Kim Jong Un, a anunțat joi Seulul, relatează AFP și dpa.

Ministerul Unificării sud-coreean nu a oferit nicio informație cu privire la locul unde va fi organizat noul summit, însă președintele Moon Jae-in a acceptat, la primul summit din aprilie, o invitație de a merge la Phenian în toamna acestui an.

Cea de-a doua întâlnire între Moon Jae-in și Kim Jong Un a avut loc în luna mai.

Într-un comunicat, ministerul a precizat că cele două părți se vor întâlni luni în partea de nord a satului Panmunjom, în Zona demilitarizată (DMZ) care separă cele două Corei, pentru "a discuta despre pregătirea unui nou summit intercoreean".

Propunerea a venit din partea Coreei de Nord, a precizat ministerul, precizând că Phenianul a propus joi ca cele două părți să se întâlnească pentru "a evalua progresele" după primul summit din aprilie care a deschis calea unei întâlniri istorice în iunie, la Singapore, între Kim Jong Un și președintele american Donald Trump.

Luni, delegația sud-coreeană va fi condusă de ministrul unificării Cho Myoung-gyon, care a mers luna trecută la Phenian pentru a participa la un meci de baschet amical între cele două Corei, potrivit ministerului.

"În cadrul viitoarelor discuții la nivel înalt, cele două părți vor discuta modalitățile de punere în aplicare a Declarației de la Panmunjom și organizarea cu succes a unui nou summit intercoreean", a afirmat ministerul într-un comunicat.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău