Phenian avertizează SUA: Sechestrarea navei nord-coreene încalcă suveranitatea țării și ar putea afecta relațiile bilaterale

  • 22 Mai 2019 10:10
Phenian avertizează SUA: Sechestrarea navei nord-coreene încalcă suveranitatea țării și ar putea afecta relațiile bilaterale

Autoritățile de la Phenian au avertizat Statele Unite că sechestrarea unei nave nord-coreene de către Washington încalcă suveranitatea țării comuniste și ar putea afecta „evoluția viitoare” a relațiilor dintre cele două țări, potrivit Reuters.

Ambasadorul nord-coreean la ONU, Kim Son, a susținut o conferință de presă la New York, în cadrul căreia a solicitat Administrației Trump să elibereze și să înapoieze nava Phenianului.

Oficialul a mai adăugat că sechestrarea navei nu respectă angajamentul luat de Donald Trump în urma întâlnirii cu Kim Jong Un de la Singapore din 2018, când cei doi lideri au declarat că vor construi noi legături între cele două state și vor coopera în privința denuclearizării Coreei de Nord.

Sancțiunele ONU interzic Coreei de Nord să exporte cărbune și alte resurse minerale. Experții cred că Phenianul a folosit exporturile de cărbune pentru a-și finanța industria militară.

Statele Unite au anunțat la începutul lunii mai că au plasat sub sechestru o navă cargo nord-coreeană, care transporta cărbune, susținând că țara comunistă încalcă sancțiunile impuse regimului de la Phenian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău