Pfizer testează folosirea unui vaccin pneumococic împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

  • 25 Mai 2021 18:28
Pfizer testează folosirea unui vaccin pneumococic împreună cu o a treia doză de vaccin împotriva COVID-19

Reprezentanții companiei Pfizer au anunțat luni că au început un studiu clinic în care vor să vadă eficiența unui vaccin pneumococic împreună cu o a treia doză de vaccin anti-Covid-19, la persoane cu vârste de peste 65 de ani, scrie Reuters, potrivit Digi24.ro.

Studiul va include 600 de adulți care vor fi recrutați din studiul pentru vaccinul pentru Covid-19, la cel puțin șase luni înainte de la administrarea rapelului.

Obiectivul studiului este de a vedea dacă această combinație de vaccinuri este sigură și reacția sistemului imunitar după adăugarea unui vaccin pneumococic la vaccinul pentru Covid-19.

Candidatul la vaccin, 20vPnC, este dezvoltat pentru protejarea adulților împotriva a 20 de serotipuri responsabile de majoritatea bolilor pneumoccocice invazive și pneumonie.

Vaccinurile anti-Covid-19 au fost recomandate pentru a fi administrare singure. Însă, pe baza experienței cu vaccinuri non-Covid, Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat că vaccinurile COVID-19 și alte vaccinuri pot fi administrate simultan sau în aceeași zi.

În decembrie, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a acceptat să evalueze cu prioritate o cerere a Pfizer de licență pentru administrarea vaccinului 20vPnC la adulți cu vârste de peste 18 ani și a stabilit o dată pentru decizie în luna iunie.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a acceptat cererea companiei de autorizare a introducerii pe piață a 20vPnC. 

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău