Pfizer a anunțat că va demara testarea vaccinului său anti-COVID-19 pe un grup mai mare de copii sub 12 ani

  • 08 Iunie 2021 18:55
Pfizer a anunțat că va demara testarea vaccinului său anti-COVID-19 pe un grup mai mare de copii sub 12 ani

Compania farmaceutică Pfizer Inc a anunțat marți că va începe testarea vaccinului COVID-19 într-un grup mai mare de copii sub 12 ani după ce a folosit o doză mai mică din serul său într-o etapă anterioară a studiilor clinice, informează Reuters.

În cadrul studiului vor fi înscriși până la 4.500 de copii în peste 90 de unități medicale din Statele Unite, Finlanda, Polonia și Spania, a precizat compania.

Pe baza siguranței, toleranței și a răspunsului imunitar generat la cei 144 de copii cuprinși în studiile de Fază 1 ale vaccinului său administrat în două doze, Pfizer a spus că va testa o doză de 10 micrograme la copiii cu vârste între 5 și 11 ani și 3 micrograme pentru grupa de vârstă 6 luni până la 5 ani.

Vaccinul - produs de compania americană Pfizer și partenerul german BioNTech SA - a fost autorizat pentru utilizarea la copii cu vârsta peste 12 ani în Europa, Statele Unite și Canada. Doza administrată este aceeași ca și în cazul adulților: 30 de micrograme.

Aproape 7 milioane de adolescenți au primit cel puțin o doză din vaccin în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC).

Vaccinarea copiilor și a tinerilor este considerată un pas important în vederea atingerii ''imunității de turmă'' și încetinirea pandemiei de COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de știință din Statele Unite și nu numai studiază posibilitatea unei legături între cazuri de inflamație cardiacă și vaccinuri pe baza ARN mesager, în special în rândul bărbaților tineri. Atât serul Pfizer, cât și cel Moderna folosesc tehnologia ARN mesager.

Ministerul Sănătății din Israel a precizat săptămâna trecută că a descoperit o posibilă legătură între cazuri rare de miocardită, depistate în principal la tineri bărbați cărora le-a fost administrat serul Pfizer, și vaccinare. Cazurile au fost în general ușoare și de scurtă durată.

Pfizer a precizat că a aflat despre cazurile de miocardită raportate în Israel și că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală cu serul produs de companie.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău