Petro Poroșenko susține că Ucraina este, de facto, flancul estic al NATO

  • 28 Septembrie 2018 09:06
Petro Poroșenko susține că Ucraina este, de facto, flancul estic al NATO

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că Ucraina este flancul estic de facto al Alianței Nord-Atlantice.

În timpul unei ceremonii în care partea americană a transferat Kievului două ambarcațiuni de patrulare pentru consolidarea capacității de apărare a Ucrainei, Poroșenko a subliniat că "acest gest de sprijin a consolidat cooperarea în domeniul apărării între Ucraina și Statele Unite ale Americii".

La rândul său, adjunctul secretarului american al apărării, Robert Karem, a declarat că poziția SUA este neschimbată în ceea ce privește sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a statului ucrainean. "Rusia a ocupat Crimeea și a continuă conflictul în Donbas, încercând să modifice granițele aplicând forța. Agresiunea Rusiei nu reprezintă o amenințare doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga regiune, pentru Europa, pentru Statele Unite și pentru stabilitatea întregii ordini mondiale" - a acuzat Karem.

Secretarul adjunct al apărării al SUA a adăugat că Rusia desfășoară o operațiune militară într-o țară parteneră a NATO și continuă să disemineze propagandă și dezinformare, subminând guvernele din întreaga lume și amenințând pacea și stabilitatea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău