Petro Poroșenko | Scopul Rusiei este să distrugă statalitatea ucraineană

  • 19 Februarie 2019 08:39
Petro Poroșenko | Scopul Rusiei este să distrugă statalitatea ucraineană

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că Rusia încearcă să distrugă statalitatea ucraineană, această intenție a Moscovei fiind confirmată în special de acțiunile agresive ale forțelor ruse în regiunea Mării Azov și a Mării Negre și de capturarea marinarilor ucraineni, informează Rador.

Potrivit agenției RBC, Poroșenko a făcut această declarație la o întâlnire cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat în vizită la Kiev.

"Scopul Kremlinului este acela de a distruge statalitatea ucraineană, de a crea o așa-numită a doua versiune a Uniunii Sovietice" - a mai acuzat președintele ucrainean. Totodată, Petro Poroșenko a mulțumit Uniunii Europene pentru sprijinul acordat Ucrainei.

"Sunt profund recunoscător întregii lumi democratice, Uniunii Europene și dumneavoastră pentru poziția personală în favoarea Ucrainei. Este o mare mândrie pentru Ucraina ca președintele Consiliului European, împreună cu președintele ucrainean, să vorbească în limba ucraineană. Ați intrat deja în istorie ca o persoană care a făcut multe pentru Ucraina. Iar poporul ucrainean vă este foarte recunoscător. Sunt foarte fericit că, în aceste zile foarte importante pentru Ucraina, suntem împreună" - a afirmat Petro Poroșenko, adresându-i-se lui Donald Tusk.

Președintele Consiliului European se află la Kiev, unde participă la marcarea a cinci ani de la protestele pro-europene din Ucraina.

Sursa: Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău