Petro Poroșenko: Rusia cheltuiește anual peste 4 miliarde de dolari pentru regimurile de ocupație din Donbas și din Crimeea

  • 11 Aprilie 2019 11:06
Petro Poroșenko: Rusia cheltuiește anual peste 4 miliarde de dolari pentru regimurile de ocupație din Donbas și din Crimeea

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat pentru Radio Novoe Vremea că Federația Rusă cheltuiește anual peste 4 miliarde de dolari pentru a întreține regimurile de ocupație din Crimeea și din Donbas, scrie Rador.

"Rusia cheltuiește peste 4 miliarde de dolari pe an pentru menținerea regimului de ocupație din Crimeea și din Donbas, ceea ce reprezintă o mare povară pentru situația din Rusia. Crimeea a fost un element al politicii interne a Kremlinului atunci când Putin (Vladimir Putin, președintele rus, n.red) a încercat să își crească ratingul înainte de alegeri" - a afirmat Poroșenko.

Potrivit președintelui ucrainean, din cauza sancțiunilor internaționale cauzate de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, Moscova a pierdut deja 150 miliarde de dolari, adică 10% din PIB-ul țării.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău