Petro Poroșenko efectuează o vizită oficială la București

  • 21 Aprilie 2016 08:28
Petro Poroșenko efectuează o vizită oficială la București

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, efectuează joi o vizită oficială la București, ocazie cu care se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, cu premierul Dacian Cioloș și cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Președintele României Klaus Iohannis se va întâlni, joi, la Palatul Cotroceni, cu omologul său ucrainean. Potrivit agendei președintelui Iohannis, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună, scrie Agerpres.

Programul lui Petro Poroșenko include și un prânz cu premierul Dacian Cioloș.

Totodată, la ora 16,00, este programată și o întâlnire cu președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Pe 17 martie 2015, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Kiev unde a declarat că sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.

Iohannis a anunțat atunci că a convenit cu Poroșenko ca cele două state să acorde o mai bună vizibilitate comunităților de români din Ucraina și celor de ucraineni din România.

Ultima întrevedere dintre cei doi președinți a avut loc în februarie, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen. Cu acel prilej, Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:2,06 m/s
Fri
19
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău