Petro Poroșenko, de Ziua Independenței: "Ucraina rupe toate legăturile cu Imperiul Rus și cu URSS"

  • 24 August 2018 11:50
Petro Poroșenko, de Ziua Independenței:

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a declarat că Ucraina renunță la toate elementele care o legau de Imperiul Rus și de Uniunea Sovietică.

Potrivit agenției RBC, liderul ucrainean a făcut o declarație în acest sens la parada militară organizată, vineri, la Kiev, de Ziua Independenței Ucrainei.

"Sarcina societății noastre și a autorităților alese de aceasta este să asigure o independență ireversibilă și o Ucraină mare și puternică, fără perspectiva revenirii în sfera de influență a Rusiei" - a afirmat Poroșenko, în fața celor prezenți la parada militară de la Kiev, eveniment intitulat de autorități "Marșul Noii Armate".

Petro Poroșenko a mai declarat că autoritățile ucrainene sunt determinate să "pună capăt apartenenței nenaturale și necanonice a comunității ortodoxe ucrainene la Biserica Rusă".

"Problema obținerii Tomosului de autocefalie de către Biserica Ortodoxă a Ucrainei trece dincolo de cadrul religios și este o chestiune similară consolidării armatei, protejării limbii, luptei pentru aderarea la UE și la NATO. Este încă un punct de reper strategic pe drumul nostru istoric" - a afirmat președintele ucrainean, Petro Poroșenko.

Sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău