Petro Poroșenko a îndemnat-o pe Angela Merkel să sprijine o înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei

  • 10 Mai 2019 13:55
Petro Poroșenko a îndemnat-o pe Angela Merkel să sprijine o înăsprire a sancțiunilor împotriva Rusiei

În cadrul unei convorbiri telefonice, președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, a îndemnat-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, să sprijine o înăsprire a sancțiunilor aplicate împotriva Rusiei, din cauza emiterii de către autoritățile ruse a pașapoartelor pentru cetățenii regiunii Donbas, anunță Serviciul de presă al Administrației prezidențiale ucrainene,scrie Rador.

 "Petro Poroșenko a îndemnat Berlinul să sprijine înăsprirea sancțiunilor aplicate împotriva Rusiei, din cauza emiterii de către autoritățile ruse a pașapoartelor pentru cetățenii regiunii Donbas", anunță Serviciul de presă al Administrației prezidențiale ucrainene.

De asemenea, cei doi lideri au examinat decizia Tribunalului Maritim Internațional cu privire la eliberarea celor 24 de marinari ucraineni care au fost arestați de Rusia pentru trecerea ilegală a frontierei.

În comunicatul remis de Kiev se mai specifică că cei doi lideri au atras o atenție specială exercitării unei presiuni din ce în ce mai mari asupra Moscovei pentru a grăbi eliberarea marinarilor ucraineni. În timpul conversației, s-a subliniat că, în ultimii cinci ani, parteneriatul dintre Ucraina și Germania a atins un "nivel strategic". În luna aprilie, Angela Merkel a avut o convorbire telefonică cu președintele nou ales al Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău